NIEUWSBERICHTEN

Warme ontmoetingsplekken in elke wijk

Inwoners in Dordrecht hoeven deze winter niet in de kou te zitten. Elke wijk in de stad krijgt een 'warme ontmoetingsplek', een plek waar bezoekers warm kunnen zitten, werken of elkaar ontmoeten. Deze locaties zijn 7 dagen in de week open, van 9 uur tot 22 uur, er is koffie en thee en op sommige locaties zijn er extra activiteiten.

Door de stijgende energieprijzen hebben veel inwoners een hoge energierekening, zeker als zij veel thuis zijn. Om te voorkomen dat inwoners in de kou moeten zitten, zorgen verschillende organisaties voor warme ontmoetingsplekken in de stad.

Ontmoeten
Wethouder Chris van Benschop: “De warme ontmoetingsplekken zijn er voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld omdat je door de hoge energierekening de verwarming niet meer aanzet. Of omdat je een warme plek zoekt om te kunnen werken. Maar je kunt hier ook je buurtgenoten ontmoeten en een kop koffie drinken. Er is voor iedereen een warme plek in de stad.”

Waar?
Op dit moment zijn de warme ontmoetingsplekken de Admiraal in Wielwijk, de Koloriet in Krispijn, de Stoof in Crabbehof, de Stadsbibliotheek in de binnenstad, de Wijkhaven in de Staart en het Cultureel Centrum in Sterrenburg. De locaties in Stadspolders en Dubbeldam volgen binnenkort.

De lijst met warme ontmoetingsplekken wordt steeds bijgewerkt en is te vinden op www.dordrecht.nl/warmeplekken.

Samenwerking
De partners Contour de Twern, de bibliotheek, Samen Dordt en gemeente Dordrecht werken intensief samen om deze plekken te realiseren. Andere partners en corporaties gaan mogelijk later meedoen.

Er zijn nog vrijwilligers nodig die mee willen helpen op de warme ontmoetingsplekken. Meer informatie en aanmelden kan via dordthelpt@samendordt.nl.